Waarschijnlijk hebben we allemaal nu wel een vakantie geboekt en is het aftellen totdat je eindelijk in de auto of het vliegtuig kan stappen om aan je welverdiende vakantie te beginnen! Toch komt er vaak op het laatste moment wat stress bij kijken, want wat moet je nou allemaal inpakken en hoe neem je dit nou het meeste mee. Wij geven graag een paar tips om zorgeloos je vakantie in te gaan.

Lijstjes

Maak van tevoren een lijst met dingen die je zeker niet mag vergeten. Om het extra overzichtelijk te maken, kun je spullen onderverdelen in verschillende categorieën. Verzorgingsproducten bij elkaar en kleding bij elkaar bijvoorbeeld. Maak deze lijst op Excel of Word, zodat je die op kan slaan en volgend jaar weer kunt gebruiken.

tumblr_inline_n8clessiaE1sgv3ol

Kledingtips

Bedenk van tevoren alvast verschillende kledingsetjes die je graag aan wil doen op vakantie, zodat je niet opeens een stippenbroekje met een streepjesshirt moet combineren. Vul de rest aan met basics, want die kun je nooit genoeg hebben! Doe dit een paar dagen van tevoren, zodat je kleding niet in de was zit als je op vakantie gaat.

6359265773491860951707773985_The Holiday Essentials Blog Post, What to take on holiday, What's in my Suitcase.jpg

Make-up en verzorgingsproducten

Wil je niet te veel make-up meenemen, maar weet je niet precies wat wel en niet nodig is? Maak jezelf een dag van tevoren op zoals je dat altijd doet en stop precies die producten in een make-uptasje. Voeg eventueel een oogschaduwpallet en een paar lipsticks toe voor als je uit eten gaat. Probeer qua verzorgingsproducten erg selectief te zijn: wat ga je nou echt gebruiken? Om ruimte te besparen kun je producten ook overgieten in kleine reisverpakkingen.

n1usrt-l-610x610-bag-leather+beckpack-backpack-black-leather-tumblr-nice-accessories-shirt-leather+backpack

Voor de terugreis

Het lijkt altijd alsof het op de terugreis onmogelijk is om je koffer weer in te pakken, want hij gaat opeens niet meer dicht. Om dit te voorkomen kun je het beste tijdens het inpakken een paar foto’s maken van je koffer. Zo kun je precies zien hoe je het ingepakt had.