Je kunt nooit genoeg stedentrips maken, want in elke stad zijn er weer nieuwe dingen te ontdekken. Heb je deze vakantie nog even tijd of ben je alvast aan het plannen voor de volgende vakantie? Dan hebben wij een stedentripaanrader, namelijk Florence. Een prachtige Italiaanse stad waar genoeg te zien en te doen is.

Afrader

Bij de vorige stedentriptip over Rome raadden we een bustour aan om zoveel mogelijk van de stad te zien. In Florence raden wij dit juist af, omdat alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen midden in het centrum. In Florence is er zo weinig mogelijk verkeer in de binnenstad, dus langs de grote attracties zal je waarschijnlijk ook niet komen met een bustoer.
florence

Lekker shoppen

In Florence zit je helemaal goed als je van shoppen houdt. In het centrum heb je een grote winkelstraat met allemaal bekende winkels zoals Zara en H&M. Ook zijn er allerlei merkwinkels uit het hogere segment, zoals Chanel, Miu Miu en Louis Vuitton. Als je meer van plaatselijke onbekende winkeltjes houdt dan kan dat ook in Florence. Zoek meer de kleine straatjes in en rondom het centrum op. Zo kom je juist kleine boetiekjes tegen. Je kunt dus eigenlijk alle kanten op qua shoppen.
florence

Cultuur

Naast shoppen is er natuurlijk nog veel meer te zien en te doen. Een echte aanrader is het Uffizi museum. Het is het oudste kunstmuseum ter wereld en dus zeker de moeite waard om te bekijken. Het gebouw werd in de 16de eeuw relatief snel gebouwd voor die tijd dus er zit een grote geschiedenis achter.
florence

Lekker ijsje

Een ijsje kan natuurlijk niet missen als je een stedentrip maakt naar een Italiaanse stad. Als je door het centrum loopt van Florence kom je al gauw allerlei ijssalons tegen: lekker maar wel erg duur. Je betaalt al gauw per bakje 6 euro. Onze tip is om net een paar kleine straatjes verder van het centrum een ijssalon te bezoeken. Gewoon lekker rondlopen en je komt er vanzelf een tegen waar je lekker en goedkoop van een ijsje kan genieten.
florence