Het is weer tijd voor een nieuwe stedentriptip, want de zomervakantie is nog niet voorbij! Misschien besluit je spontaan om alsnog op vakantie te gaan en een leuke stad te bezoeken. Rome is een perfecte stad voor een stedentrip. Er is zoveel te zien, te doen en te ontdekken. Wij delen graag onze aanraders.

Bustour

Je wil graag zoveel mogelijk zien in een korte tijd, maar dan kom je erachter hoe groot Rome eigenlijk is. Een bustour is dan de perfecte oplossing. Het lijkt misschien een veel te toeristische attractie, maar als je eenmaal boven op zo’n bus zit, weet je dat het het waard is. Je ziet in een korte tijd heel veel van de stad.
Stedentrip Rome

Dit kun je niet missen

Ook al heb je waarschijnlijk er al duizenden foto’s van gezien: sommige dingen kun je gewoon niet missen. We hebben het natuurlijk over het Colosseum. Als je in Rome bent, kun je niet thuis komen zonder dat je een bezoekje hieraan hebt gebracht. Het is zeker de moeite waard, want het is en blijft een prachtig stukje geschiedenis.
Stedentrip Rome

Trevifontein

Mijn persoonlijke favoriet: de Trevifontein. Deze fontein is werkelijk prachtig om te zien. Onze tip is om er overdag naartoe te gaan en daarna in de avond als het donker is nog eens langs te gaan. Zo zie je twee verschillenden beelden van de fontein, wat zeker de moeite waard is. Stiekem stond het zien van deze fontein al op je bucketlist vanaf het moment dat je de foto’s op Instagram spotte van de modeshow van Fendi waar onder andere Kendall Jenner en Bella Hadid.

Zelf ontdekken

Rond alle toeristische bezienswaardigheden is alles heel erg duur qua eten en drinken. Ga op ontdekkingstocht en loop een paar straten verder. Je ontdekt niet alleen mooie kleine straatjes maar je bespaard ook nog eens veel geld. Je zit namelijk veel goedkoper op het terras als je niet recht voor het Colosseum zit.
Stedentrip Rome