Mannenkapsels
Baard laten groeien eerste keer

Nu de zomertijd weer voorbij is en de kou ons begroet is het helemaal geen slecht idee om als man eens na te gaan denken over een baard. De baard kent vele verschillende stijlen en hiervan worden vele steeds vaker geaccepteerd en zelfs als mooi gezien. Uit wetenschappelijk onderzoek is ook gebleken dat veel mannen aantrekkelijker worden gevonden naarmate het gezichtshaar groeit.

Voor degenen die nog nooit eerder een baard hebben laten staan kan het heel frustrerend zijn om hieraan te beginnen. Ten eerste kan de groeiende baard de eerste weken erg veel jeuken en ook de huid kan gaan irriteren. Dit waait echter al snel over naarmate de baard langer wordt. Ten tweede speelt een genetische aanleg ook een grote rol bij het groeien van een baard. Zo kan niet elke man elke soort baard laten groeien. Maar met planning, doorzettingsvermogen en een goede verzorging is het toch mogelijk voor elke man om iets te doen met zijn baardgroei. Lees meer

25. april 2013

Gezichtsvorm en passende kapsels

Geschreven door Geplaatst in Haircare Reacties 0
Mannenkapsels en gezichtsvormen

Welk mannenkapsel bij welke vorm gezicht

Over het algemeen kan men zeggen dat er zeven verschillende soorten gezichtsvormen zijn. Kijk zelf welke gezichtsvorm het meest op die van je man lijkt en bepaal zijn mannenkapsel: Lees meer

25. april 2013

Korte mannenkapsels

Geschreven door Geplaatst in Haircare Reacties 2
Er zijn veel verschillende soorten korte mannenkapsels

Veel mannen geven de voorkeur aan een kort mannenkapsel omdat ze daardoor jonger lijken. Ook hebben veel mannen het idee dat een kort mannenkapsel bijdraagt aan een stoere, sexy en meer mannelijke look.

Korte mannenkapsels staan bij elke gezichtsvorm, behalve bij een vierkant gezicht. Wel kan hij een speciaal kort kapsel nemen zoals het fauxhawk-kapsel(link) of stekels(link): dit kapsel zorgt ervoor dat zijn gezicht minder hoekig lijkt. Vooral voor mannen met een lang gezicht is een kort kapsel een goede keuze. Een kort kapsel zorgt er namelijk voor dat het gezicht breder lijkt.

Waarom een kort mannenkapsel?

Een kort mannenkapsel is al eeuwen populair. Hiervoor zijn verschillende redenen te bedenken:

 • De oorsprong van het korte mannenkapsel vindt men terug in religie. Veel Christenen geloven dat een man kort haar moet hebben, zodat zijn hoofd niet bedekt is als hij bidt. Een andere opvatting is dat vrouwen hun haar moesten laten groeien zodat meteen duidelijk was of iemand man of vrouw was.
 • Een andere algemene reden voor een kort mannenkapsel is om de warmte beter af te voeren. Atleten en mannen die buiten werken weten als geen ander dat ze warmte minder efficiënt kwijtraken als hun haar langer is. Het lichaam koel houden is bij hen essentieel om goed te kunnen functioneren. Een korte coupe gaat daarmee hand in hand.
 • Een kort mannenkapsel is een van de standaarden in het leger. Veel mannen kiezen in het leger een variant op de buzz cut (linken).
 • Zakenmannen met een kort kapsel zijn betrouwbaar en worden eerder geaccepteerd, tenminste dat is het algemene beeld. Dit in tegenstelling tot mannen met langer haar. Mannen met langer haar ziet men als liberaal en bijna hippie-achtig.
 • Tenslotte kiezen veel mannen voor een kort mannenkapsel omdat er zoveel variatie in het kapsel mogelijk is. Met haargel kunnen kapsels naar wens gestyled en gerestyled worden. Het kapsel blijft daarbij ook nog eens makkelijker in model.

Welke korte mannenkapsels zijn er?

Een man heeft de keuze uit verschillende korte looks:

Het Buzzcut kapsel bij je man: eenvoudig en sexy

 • het Buzz Cut-kapsel: dit korte kapsel is waarschijnlijk het meest bekend en ook het meest populair gebleven door de jaren heen. Logisch want de Buzz Cut is makkelijk in onderhoud en de look is stoer en sexy. Tevens is het een prima coupe voor de zomer en is het makkelijk in stijl te houden. Er hoeft immers geen gel aan te pas te komen en je weet wat je kunt verwachten als je man ’s ochtends opstaat. Een bad hair day is er niet meer bij!
  Een groot voordeel van het Buzz Cut-kapsel is dat het een ideale haarstijl is voor mannen bij wie het haar aan het uitdunnen is. Het haarverlies valt namelijk minder op.

  Let op: Als je man een vierkant gezicht heeft, kan het zijn dat hem het Buzz Cut-kapsel niet staat. De Buzz Cut accentueert namelijk de jukbeenderen en de kaaklijn die bij een vierkant gezicht vaak al prominent aanwezig zijn.
  Leuk weetje: de naam Buzz Cut komt van het typerende “buzzende” geluid van de tondeuse.

 • Caesar Cut-kapsel: in de jaren negentig zag je veel mannen met deze haarstijl rondlopen, maar ook tegenwoordig is het nog een vaak geziene look. Het Caesar Cut-kapsel is het kapsel zoals de Romeinse keizer Julius Caesar het droeg: een kort mannenkapsel van twee tot vijf centimeter lang. Sommige mannen knippen het nog korter. De pony is ook kort geknipt en wordt vaak terug omhoog gestyled met gel en/of mousse. Het is een makkelijk kapsel dat niet veel moeite kost. Bekend is dat Caesar last had van haarverlies. Wellicht dat Caesar daarom ook koos voor dit kapsel. De Caesar Cut is namelijk een goed alternatief voor de Buzz Cut als mannen last hebben van dun haar.
  Of je nu jong of oud bent, ongeacht je gezichtsvorm, het Caesar Cut-kapsel past bij elke leeftijd en de look is te stylen naar de smaak van de man. Celebs met een Caesar Cut zijn bijvoorbeeld George Clooney en Antonio Banderas.

 • Crew Cut-kapsel: de Crew Cut is een stijl waarbij het mannenkapsel bovenop het hoofd langer is. Voor op het hoofd is het haar dan het langst en naarmate het haar naar de kruin loopt, knipt men het kapsel steeds korter. Aan de zijkant en aan de achterkant van het hoofd is het haar vaak gemillimeterd. Daar heeft het kapsel de gelijke korte lengte. De uiteinden van de haarpunten bovenop het hoofd zijn goed met gel te stylen. Zo kan de man er bijvoorbeeld spikes in maken. Het woord Crew Cut komt niet vanuit het leger zoals je misschien zou verwachten. De oorsprong ligt bij een roeiteam van de universiteit Yale aan het einde van de negentiende eeuw. Het Crew Cut-kapsel maak je snel en simpel door het instellen van verschillenden lengtes op de tondeuse.

 • Een variant op de Crew Cut is de:

 • Military Crew Cut: Tijdens de Tweede Wereldoorlog besloot het leger dat het een goed idee was om het haar van de soldaten aan de zijkant en het achterhoofd kort te scheren. Dit om hoofdluizen en ander ongedierte te voorkomen. Lees over de andere Military Cut-kapsels (link).

 • Fauxhawk Cut-kapsel: Het Fauxhawk Cut-kapsel, ook wel Fohawk Cut genoemd, is een variant van het Mohawk Cut-kapsel (de hanenkame) dat bij punkers zo populair was in de jaren 80. Bij een Fauxhawk Cut-kapsel scheer je in tegenstelling tot de Mohawk de zijkanten van je hoofd niet kaal. Deze haarstijl is de laatste jaren steeds populairder geworden. Je herkent een Fauxhawk Cut doordat aan de zijkant en de achterkant van het hoofd het haar korter is, terwijl het haar boven op het hoofd langer is. Met een beetje gel of wax maakt men van dit haar een kleine tapsgewijze spike in het midden. David Beckham was een van de eerste aan het begin van het jaar 2000 die een Fauxhawk Cut-kapsel had. Het voordeel van de Fauxhawk Cut, is dat de man het haar eenvoudig naar achteren of naar één kant kan kammen bijvoorbeeld tijdens zijn werk, mocht het kapsel daar niet gepast zijn. Gaat je man naar huis dan is het Fauxhawk Cut-kapsel zo weer gemaakt.

De Fanned Mohawk of hanenkam

 • Mohawk Cut-kapsel: De Mohawk zien we ver terug in de geschiedenis. Vooral de indianenstammen in Amerika hadden vaak een Mohawk Cut-kapsel. Ook zijn er mummies gevonden met een Mohawk.
  Dat de Mohawk tegenwoordig zo populair is, komt vanwege de punkers in de jaren tachtig. Het basisprincipe van punk was de opstand tegen alles wat autoritair of als gevestigde orde gold. De Mohawk werd het symbool hiervoor.
  Er zijn verschillende variaties op het Mohawk Cut-kapsel. Bij de klassieke Mohawk is al het haar aan de zijkant van het hoofd opgeschoren tot er een streep haar van ongeveer twee centimeter in het midden overblijft. Sommige stoppen met scheren bij de kruin, terwijl anderen het haar helemaal tot de nek door scheren. Een van de bekendste variaties op de Mohawk Cut is de Fanned Mohawk. Bij deze variant maakt de man spikes van zijn overgebleven haar, zodat er een hanenkam ontstaat. Een nieuwere en populaire variant van de Mohawk is het Fauxhawk- of Fohawk-kapsel (zie boven). Hierbij scheert hij de zijkanten van zijn haar niet kaal.

 • Spikey-kapsels (stekels): vindt jij een Spikey-kapsel ook zo stoer staan bij je man? Niet alleen is het erg makkelijk voor hem om een kapsel met spikes te maken, ook houdt een man hiermee zijn haar makkelijk uit zijn ogen.
  Er zijn heel veel variaties op de Spikey-kapsels. Zo heb je de al besproken Mohawks, Fohawks (Fauxhawks) en het Fiat Top Cut-kapsel. Ook kan de man kiezen voor Porcupine Spikes (stekelvarken spikes). Zoals de naam al doet vermoeden lijken de spikes bij een Porcupine Cut-kapsel op de stekels van een stekelvarken. Billy Idol is een goed voorbeeld van een man met een Porcupine-Spikes-kapsel. Spikes spelen een belangrijke rol bij punkkapsels. Naast de typerende Mohawk voor de punkers, zijn er ook mannen die hun spikes nonchalant in het haar zetten, zodat het er bijna onverzorgd uitziet. Tenslotte is er nog het Emokapsel: Dit kapsel laten de jongen vaak oneven knippen. Het resultaat is vaak een scheve pony die over één oog hangt. Er zijn echter geen vaste regels voor emohaar, waardoor emo’s ook vaak voor spikes in hun haar kiezen.
 • Taper Fade Cut-kapsel: Als man is er een grote kans dat je dit kapsel al eens hebt gehad. Het Taper Fade Cut-kapsel is een klassieker en een van de meest gevraagde kapsels. De Taper Fade Cut is een kapsel waarbij de lengte van de haren langzaam korter of juist langer geknipt zijn. Over het algemeen kiest de man voor de variant waarbij de haren bovenop nog wat langer zijn, terwijl ze bij de nek en de oren een stuk korter zijn. Een Taper Fade Cut-kapsel kun je zelf met een tondeuse maken. Voor een professionele Taper Fade Cut is het echter aan te raden om een bezoek aan de kapper te brengen. Van een kapper mag je verwachten dat de overgang mooier en geleidelijker wordt. De Taper Fade Cut is onderhand een kunstvorm op zichzelf. De Taper Fade Cut is zo populair omdat het kapsel weinig onderhoud vraagt. Ook is er veel mogelijk met het kapsel. Denk bijvoorbeeld aan asymmetrische lijnen en kleuren van het haar. Ook is het Taper Fade Cut-kapsel vaak een goed beginpunt als de man uiteindelijk een Fauxhawk-Cut-kapsel wil.

Het Ivy Leage Cut-kapsel is geschikt voor de zakenman

 • Ivy League Cut-kapsel: Het Ivy League Cut-kapsel kun je onderhand gerust een klassieker noemen. Het kapsel is netjes en daarom geschikt voor de echte zakenman. De Ivy Leage Cut is het resultaat van een man die zijn Crew Cut-kapsel laat groeien. Het kapsel volgt de vorm van het hoofd. Aan de zijkant en de achterkant van het hoofd is het haar ongeveer een halve centimeter lang. Op het hoofd varieert de lengte: achterop het hoofd is het kort, terwijl het naar voren steeds langer geknipt is. Voor op het hoofd is het haar ongeveer twee tot drie centimeter, zodat het één kant opgekamd kan worden. Vaak is dit de linkerkant. Gebruik een beetje gel of wax om het haar op zijn plaats te houden.

 • Military Cut-kapsels: In het leger is de standaard dat mannen hun haar kort houden. Natuurlijk hoeft een man niet in het leger te zitten om te kiezen voor een Military Cut-kapsel. Dit soort kapsels staan eigenlijk bij mannen van elke leeftijd goed. De twee populairste Military Cut-kapsels zijn de High and Tight Cut en de Flat-Top Cut. Er zijn erg veel variaties op die twee Military Cut-kapsels, maar ze wijken erg weinig af van de eerder genoemde twee:

 • High and Tight Cut-kapsel: Dit kapsel is gebaseerd op de Buzz Cut. Het haar van de man is bij dit kapsel bijna helemaal weggeschoren. Bekend bij het High and Tight Military Cut-kapsel is dat het kapsel het gezicht van de man aantrekkelijker maakt. Het kapsel zorgt er namelijk voor dat de jukbeenderen en de ogen meer opvallen. Als je man dus de nadruk wil leggen op zijn ogen en/of jukbeenderen, is dit kapsel een goede keuze.

 • Flat Top Cut-kapsel: Een ander populair kapsel in het leger is de Flat Top Cut. Zoals de naam al zegt is het haar bovenop het hoofd recht afgeknipt. Het haar boven op het hoofd blijft hierbij een tot twee centimeter lang. De rest van het haar aan de zijkant en de achterkant van het hoofd is weggeschoren.

  Lees verder over mannenkapsels

Of ga terug naar het hoofdmenu: Mannenkapsels.

Een normale pony is stijl en valt net boven de ogen

Half lange mannenkapsels

Veel mensen vinden een halflang mannenkapsel klassiek en stijlvol. Het halflange kapsel is algemeen geaccepteerd en mannen kunnen het dragen bij elk soort werk. Een man met half lang haar valt meer op. Vooral als het kapsel past bij zijn gezichtsvorm (link). Is hij lui of heeft hij geen zin om zijn haar te stylen? Dan is een korte coupe een beter mannenkapsel voor hem. Een halflang kapsel heeft namelijk meer aandacht nodig dan veel korte coupes die je niet eens hoeft te kammen. Het voordeel van een halflang mannenkapsel is dat je meer mogelijkheden hebt. De man hoeft in principe alleen zijn haar op een andere manier te kammen om zijn look te veranderen.

Er zijn meer en minder trendy middellange kapsels. Een van de bekendere middellange mannenkapsels is het kapsel met een pony. Een pony zorgt ervoor dat de nadruk op de ogen komt te liggen. Als een man dus mooie ogen heeft, is een pony een goed idee!
Let hierbij wel op de vorm van zijn gezicht. Heeft hij een rond gezicht, vermijd dan een pony die zijn hele voorhoofd bedekt en volume aan de zijkant van zijn hoofd. Dit zorgt er namelijk voor dat zijn gezicht nog breder wordt. Een middellang kapsel staat het mooiste als een man een lang gezicht heeft.

Verschillende soorten half lang haar met een pony:

 • Zijwaartse pony: Het middellange kapsel met een zijwaartse pony is gemakkelijk te onderhouden. Vaak heeft een man helemaal geen gel of wax nodig om het haar te stijlen. Een middellang kapsel met een zijwaartse pony staat meestal het beste bij mannen met stijl haar. Ook als je man slag in zijn haren heeft, is dit kapsel mogelijk. Wel bestaat er dan het risico dat hij zijn pony met een stijltang moet stijlen. Dit is voor veel mannen vaak te veel van het goede! Om het halflange kapsel met een zijwaartse pony te krijgen kan hij zijn haar gewoon laten groeien totdat de pony lang genoeg is om naar links of rechts te kammen.
 • Normale pony: Ook een normale pony behoort tot de opties. De pony is stijl en valt net over de ogen. Sommige mannen krijgen een koude en onverzorgde uitstraling door deze pony. Eerst thuis uittesten dus voordat je de deur uitgaat! De normale pony is makkelijk te onderhouden als je deze regelmatig laat bijknippen.
 • Korte pony: Deze pony lijkt op de normale pony, maar is een stuk korter. De pony bedekt in tegenstelling tot de normale pony het hele voorhoofd en is maximaal twee centimeter lang. Voor mannen met een lang gezicht is dit de meest ideale pony. Ook komen de ogen het beste uit met deze pony.
 • Middenscheiding: De Nick Carter-stijl toen hij nog in de Backstreet Boys zat zogezegd. Maak een middenscheiding en zorg ervoor dat je de pony ook in het midden verdeeld. Vervolgens vallen de twee delen van de pony ieder een kant op. Dit kapsel is tegenwoordig niet meer zo populair.
 • Emo pony: Dit kapsel laten de mannen vaak oneven knippen. Het resultaat is vaak een scheve pony die over één oog hangt. Het emo-kapsel is vaak zwart, al dan niet met felgekleurde lokken erdoorheen. Die lokken kunnen naar de smaak van de man in kleur variëren, zoals witblond, rood, oranje of zelfs paars.

De moptop

Het champignonkapsel, het Beatle-kapsel of de puddingkom zijn enkele benamingen voor de moptop. Dit kapsel is retro en helemaal terug van weggeweest! De moptop kenmerkt zich door de lange pony net boven de wenkbrauwen en de rondgeknipte snit. Heeft je man sluik haar, dan is de moptop heel erg geschikt. John Lennon en de Beatles maakten de moptop populair in de jaren zestig. In onze tijd is dat Justin Bieber…

Shaggy haarstijl

Het shaggy kapsel is een van de laatste trends. Het past bij alle gezichtsvormen en bij elke leeftijd. Het shaggy kaspel ziet er opzettelijk een beetje rommelig uit, waardoor de man een zorgeloos uiterlijk krijgt. Voor het shaggy mannenkapsel moet de man zijn haar langer laten groeien. De kapper zal het dan in lagen knippen. Schrik niet: Er zal vanwege die lagen behoorlijk wat haar vanaf gaan bij de kapper.
Helemaal geknipt en ready-to-go? Denk dan nog even aan de volgende dingen:

 • Haarstijlproducten: Vraag de kapper welke gel, wax of mousse hij het beste voor zijn shaggy haarstijl kan gebruiken. De kapper weet immers welke producten ervoor zorgen dat zijn kapsel er op zijn best blijft uitzien.
 • Houd zijn kapsel bij! Heeft je man een shaggy kapsel laten knippen dan moet hij om de 6 tot 8 weken terug naar de kapper om zijn haar bij te laten knippen. Doet hij dit niet dan krijgt hij al snel een wat slome uitstraling doordat zijn haar te lang wordt.
 • Leeftijd: Hoe de kapper het shaggy kapsel knipt, maakt nog behoorlijk uit. Is je man al iets ouder dan is het belangrijk dat de kapper niet voor een hele jongensachtige shaggy stijl gaat.

Ben Howard is het voorbeeld van een man met een surfer kapsel

Surfer kapsel

Het surfer kapsel werd vooral in surfoorden zoals Californië en Hawaї populair aan het eind van de jaren zestig. Het kapsel werd erna ook al gauw populair in andere landen. In principe is de surferlook een wild shaggy kapsel (zie boven). Het haar is middellang en door de zon wat lichter. Het surfer kapsel is vooral geliefd in de zomer.

Over de jaren heen heeft het surferkapsel zich langzaam geëvolueerd. Het haar is bij de nieuwere variant wat korter en in lagen geknipt. De man heeft een lange pony die hij achter zijn oor kan stoppen. Het haar achterop het hoofd is daarbij korter en raakt de schouders misschien maar net.

Lees verder over mannenkapsels

Of ga terug naar het hoofdmenu: Mannenkapsels.

Het klassieke lange mannenkapsel: stijl haar

Mannenkapsels voor lang haar

Een man met lang haar werd vroeger nauwelijks tot niet geaccepteerd. Vandaag de dag ervaren velen het als heel normaal. Lang haar past vooral bij mannen met een rond, ovaal of hartvormig gezicht.

Mannen hebben meerdere mogelijkheden als zij kiezen voor een lang mannenkapsel:

 • Stijl lang haar: Een van de eenvoudigste mannenkapsels voor lang haar is stijl lang haar. De man hoeft zijn haar niet tot nauwelijks te kammen. Veel vrouwen vinden dit een sexy look voor mannen. Mannen met een lang gezicht, kunnen lang stijl haar (zonder pony) beter vermijden. Dat maakt het gezicht namelijk alleen maar langer.
 • Rock haarstijl: Dit mannenkapsel voor lang haar is vooral populair geworden door rocksterren uit de jaren tachtig, zoals Jon Bon Jovi of Axel van Guns and Roses. Het haar komt uit tot onder de schouders en een deel van het haar bedekt het gezicht, vooral de ogen. Deze stijl zorgt voor een rebelse en mysterieuze uitstraling. Een vergelijkbare stijl maar dan met een middenscheiding was vooral populair bij countrymuzikanten.
 • Haar tot op de schouders: Tegenwoordig zijn de meeste mannen die lang haar hebben rond de twintig of begin dertig met natuurlijke lokken of krullen. Vaak hebben zij een middenscheiding of zijscheiding.

Verschillende soorten mannenkapsels voor lang haar

Een man met lang haar kan kiezen voor verschillende soorten kapsels:
Was je dreads een keer per week

 • Dreadlocks: de dreadlock-haarstijl zorgt er zeker voor dat je man opvalt. Met dreadlocks heeft hij verschillende mogelijkheden qua lengte en stijl. Het is een goede look voor elke man die zijn haar enigszins anders wil hebben dan de doorsnee man. Sommige mensen vinden dreadlocks er vies en onverzorgd uitzien. Dit is zeker niet het geval. Dreads krullen beter als ze een keer per week gewassen worden. Doet je man dit niet, dan bestaat de kans dat hij zijn haar permanent beschadigt. Een goede verzorging van de dreads is dus essentieel.
 • Fanned Mohawk: De Fanned Mohawk is de meest bekende soort mohawk. Wij kennen deze mohawk ook als “de hanenkam”. Bij deze mohawk worden de haren aan de zijkant weggeschoren. Van de streep haar die overblijft op het hoofd worden spikes gemaakt. Deze streep is tenminste 2,5 centimer breed. Hoe langer het haar is, hoe hoger je spikes zijn en hoe meer onderhoud de mohawk nodig heeft. De mohawk is vooral voor mannen met stijl haar een goed kapsel. Stylisten houden een lengte aan van gemiddeld 15 centimer voor de perfecte Fanned Mohawk. Om de Fanned Mohawk te krijgen, gebruik je gel of haarlak en een föhn. Wax is niet sterk genoeg om de mohawk in vorm te houden. Houd het hoofd ondersteboven als je de spikes bovenop het hoofd rechtop wilt laten staan. Handig om de spikes op het achterhoofd te maken, is om op bed te gaan liggen waarbij hij zijn hoofd aan het voeteneinde naar beneden laat hangen.
  Alleen een Mohawk maken is niet makkelijk. Waarschijnlijk heeft hij je hulp nodig bij de lastige spikes, zoals de spikes bij de kruin, als hij dit kapsel wil hebben.

De Mullet staat in Nederland bekend als een matje

 • Mullet-kapsel: “Business in the front, party in the back” (Zakelijk van voren, een feestje van achteren) is een van de uitdrukkingen om het mullet-kapsel te omschrijven. In Nederland noemen we het ook wel een matje, omdat de man als het ware een mat haar in zijn nek heeft zitten. Aan de zijkanten en bovenop het hoofd is het kapsel kort, terwijl het haar aan de achterkant langer gelaten wordt. Deze lengte van het haar varieert naar de smaak van de man. Het mullet-kapsel is een van de populairste mannenkapsels ter wereld. Dit mannenkapsel is eigenlijk een conservatieve haarstijl en was vooral in de jaren tachtig mateloos populair. Tegenwoordig maakt het mullet-kapsel een comeback. Er zijn namelijk veel variaties op de mullet. Het stylen gebeurt voornamelijk met het haar aan de achterkant. Van het stylen met alleen wat gel tot een staart tot en met gevlochten haar: alles is mogelijk met de lange lokken aan de achterkant. Keek je vroeger wel eens Macgyver of naar een film met Mel Gibson? Hun kapsels waren traditionele mullets. Moderne mullets zie je bij Cristiano Ronaldo of Sean Paul.

Lees verder over mannenkapsels

Of ga terug naar het hoofdmenu: Mannenkapsels.