Zijn we nog maar net gewend aan de BB Cream, komt de CC Cream al om de hoek kijken. Wat is het precies? En waarin verschilt de CC Cream van de BB Cream?

Even het geheugen opfrissen: de BB Cream (blemish of beauty balm)  heeft een multitaskende werking en is dekkend, verzorgend en beschermend door de ingebouwde SPF. Het dekt licht en laat imperfecties minder opvallen, maar werkt minder ‘plamuurachtig’ dan een foundation. De CC Cream daarentegen staat voor Colour Correcting en heeft naast de eigenschappen van de BB Cream nog een extra functie: het corrigeren van de huidtint. De CC Cream is vooral geschikt voor een roodachtige of vale huid die hierdoor egaler wordt.

Al aardig wat merken hebben een CC Cream gelanceerd, waarvan je er enkele in Nederland vindt. Zo ontwikkelde L’Oréal er twee: de Nude Magique CC Cream, waarvan een groenachtige en perzikachtige. De groenachtige crème is bedoeld om een roodachtige huid te corrigeren, de perzikachtige om een vale huid te corrigeren. Denk aan de groene concealer bedoeld om rode oneffenheden mee te corrigeren. De CC Creams van L’Oréal vallen vrij donker uit en zijn daarom wellicht minder geschikt voor de bleke huid. Prijs: 13,49 euro

Ook Clinique heeft al een CC Cream met SPF 30: de Clinique Superdefense CC Cream. Deze komt in vier kleuren en oogt vergeleken met de CC Creams van L’Oréal natuurlijker. Uiteraard hangt er wel een wat hoger prijskaartje aan, namelijk: 25,64 euro. Olay – in Nederland Oil of Olaz – komt met de ‘Olay CC Cream Total Effects Tone Correcting Moisturizer with Sunscreen Broad Spectrum SPF 15 ‘ en de ‘Olay CC Cream Total Effects Daily Moisturizer + Touch of Foundation’. Helaas zijn deze crèmes nog niet in Nederland verkrijgbaar, want ze krijgen goede reviews.

Onderweg is trouwens ook al de DD Cream, die staat voor Daily Defense of Dynamic Do-All. Zou het hele alfabet voorbij komen? En waarvoor staat de ZZ Cream dan?