Citroen is goed voor heel veel dingen. In deze blog deel ik een aantal DIY-trucjes die je kan doen met citroen!

Wittere tanden: Baking soda en citroen!

Iedereen wilt stiekem toch wel wittere tanden, en dit kan je gemakkelijk thuis doen. Je hebt hier maar 2 dingen voor nodig:

  • Baking soda (dit kan je gewoon bij de supermarkt halen)
  • 1 Citroen

Je kan de verhouding het beste op gevoel doen, dat doe ik persoonlijk zelf ook altijd. Je moet ervoor zorgen dat het geen waterige mix wordt, maar iets wat je gemakkelijk op je tanden kan smeren. Het moet dus een beetje stevig zijn.

Als je dit soort van papje gemaakt hebt, kan je deze op je tanden doen. Dit mag je echt niet langer dan 1 minuut laten zitten omdat het anders heel slecht voor je tanden is! Als de minuut voorbij is, kan je het gewoon met water afspoelen. Hierna moet je nog wel even je tanden poetsen, gewoon zoals je altijd doet. Als je met dit alles klaar bent, heb je iets wittere tanden gekregen. Let op! Dit mag je maar 1 keer in de 2 of 3 weken doen, als je dit vaker doet verpest je het glazuur op je tanden, en dit wil je echt voorkomen.

Detoxdrankje: Citroen met waterlemon

Het is goed om als detox elke ochtend, en eventueel ook elke avond een glas met water en citroen te drinken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam van alle slechte stoffen afkomt. Het zorgt er ook voor dat je naar een tijdje een betere huid krijgt, en dit is ook mooi mee genomen!

Maskers met citroen:

Er zijn veel maskers die je thuis kunt maken. Hier zijn een aantal voorbeelden van maskers met citroen!

Citroen, baking soda en water: Deze 3 ingrediënten mix je samen in een bakje. Gebruik hiervoor niet te veel water en ongeveer 50/50 van de citroen en baking soda. Als je het gemixt hebt, kan je het op je gezicht smeren en er voor een paar minuten op laten zitten totdat het masker een beetje wit wordt en opgedroogd is. Je kan het masker na afloop makkelijk afwassen met wat warm water en je huid is weer superzacht!

Honing en citroen: Dit is een van de makkelijkste. Je hoeft alleen wat honing op een citroen te doen en dit op je gezicht te smeren. Honing maakt de huid zacht en de citroen zorgt ervoor dat de rode plekjes minder worden. Je kan dit masker ongeveer 5 minuten op je gezicht laten intrekken en daarna met warm water afspoelen.

Suiker en citroen: Deze is bijna hetzelfde als de versie met de honing en citroen, alleen dan nu met suiker. Het gaat precies hetzelfde, je smeert net zoals het andere masker over je gezicht. Alleen omdat er suiker zit in dit masker, wordt het meer een soort scrub die je daarna kan laten opdrogen. Na ongeveer 5 minuten kan je het masker met warm water afwassen, hierna is je huid weer helemaal schoon en zacht!

 

Foto’s van Wikipedia en Wellness Business