Iedereen heeft er weleens last van: mee-eters. Het is vervelend om te hebben, maar er zijn gelukkig veel dingen die je ertegen kan doen. In deze blog deel ik het recept voor een peel-off masker die je zelf, gemakkelijk, thuis kan maken!

Ingrediënten

Je hebt maar 2 dingen nodig voor dit masker en je kan het binnen een paar minuten maken. De ingrediënten voor het masker zijn misschien een beetje vreemd, maar het helpt wel super goed!

Ingrediënten:

  • Witte knutsellijm
  • Norit

Norit? 

In Norit zit actieve kool. Actieve kool bestaat uit verkoold materiaal van planten dat makkelijk stoffen aan zich bindt en zo onschadelijk maakt. Dit zorgt er voor dat de poriën open gaan en de lijm zorgt ervoor dat alles hier uit kan worden getrokken.

Extra tip!

Voordat je aan de slag gaat met het masker is het goed om een warm washandje voor een paar minuten op je gezicht te laten liggen, dit zorgt ervoor dat de huid schoon is en de poriën opengaan.

Hoe maak je het?

Als je het masker wilt gaan maken, kan je alles mixen op bijvoorbeeld een bordje. Je knipt de Noritpil doormidden op het bord. Let wel op: omdat het poeder is, kan het overal heenvliegen als je niet oplet. Hierna kan je de lijm erbij doen. Nu kan je gaan mixen en de kleur wordt grijs/zwart. Zo weet je dat je de juiste hoeveelheid van alles gebruikt hebt.

Het aanbrengen van het masker op het gezicht vind ik persoonlijk het makkelijkste om te doen met mijn vingers. Het is niet zo handig om hier een kwast voor te gebruiken, omdat je met lijm werkt en dit is later dan moeilijk schoon te maken. Zorg er ook voor dat al je haar uit je gezicht is, het is ook niet fijn om daar lijm in te krijgen.

Als het masker helemaal is aangebracht op de huid moet je wachten tot het goed droog is, anders kan je het masker niet goed van je gezicht aftrekken. Je kan zien dat het masker goed droog is als deze zwart is en er droog uitziet. Ook moet je eroverheen kunnen gaan met je handen zonder dat het beweegt of aan je handen blijft plakken. Als het helemaal droog is, kan je het eraf halen. Je kan het beste van onder naar boven het masker eraf trekken. Als je nog wat resten op je gezicht hebt zitten kan je deze met wat warm water er af halen.

Als het goed is kan je het verschil gelijk zien! Je kan er voor kiezen om een moisturizer aan te brengen als je klaar bent, zodat je huid superglad aanvoelt.

Foto’s van Design & Illustration