De eerste paddenstoel is alweer gesignaleerd, de dagen worden korter, kortom: herfst is onderweg! Graag brengen we je alvast op de hoogte van de haar- en make-up trends voor komende herfst, rechtstreeks afkomstig van de catwalk.

Ogen

Kattenogen make-upVan alle trends op het gebied van oogmake-up zijn kattenogen wel het meest in het oog springend. Dit ziet er anders uit dan de klassieke ‘wing’ á la Audrey Hepburn. Een kattenoog dat mooi deed. De bovenlijn van het kattenoog loopt naar de buitenkant meer omhoog en vaak wordt ook de onderlijn van het oog ermee samengevoegd. En inderdaad: het ziet er katachtig uit. Vooral lichtgroene ogen zullen het katachtige versterken!

Grey wash oogschaduwOok zien we oranje-achtige oogschaduw. Dit moet je natuurlijk wel staan. Bij blauwe of groene ogen kan het erg contrasterend werken, maar let op of het ook bij je kleurentype past, anders zie je er misschien vermoeid uit. Erg chique is de pruimkleurige oogschaduw. Een tikje sober en heel herfst. Ook glitter mag weer in een kleur naar wens. Tot slot kunnen we de smokey eyes inruilen voor grey washed eyes, een zachtere variant en aangebracht vanaf de wimpers tot aan de wenkbrauw.

Mond

wijnrode lippenstiftDe klassieke rode mond komt deze herfst weer helemaal terug, van helderrood tot diep donkerrood, net wat je wilt en wat je staat. Wel is de eis deze op professionele wijze aan te brengen: eerst een lipliner en daarna invullen met lippenstift. Kies uit kleuren als helder rood, bordeauxrood, wijnrood en kersenrood.

Nagels

Gewervelde od swirl nagellakWat nagels betreft zie je 3D-nagels, subtiele glitternagels en donkere tot zelfs zwarte nagellak! Bij 3D- nagels kan je denken aan swirl-nagels, zoals Swirl’s ijs qua vorm. Om dat zelf te doen vergt nogal wat tijd en vaardigheid en waarschijnlijk heb je ook iets als een paintbrush nodig. Laten doen is dus makkelijker!

Donkerrode nagelsSubtiele glitter nagellak is ook een optie. Bijvoorbeeld een transparante nagellak met glitters, zodat het lijkt alsof er glitters over je nagels zijn uitgestrooid. Tenslotte dus de donkere nagellak, van dieprood tot zwart. Hoewel zwarte nagels sommigen misschien doet denken aan anti-nagelbijtlak, geadviseerd omdat je je nagels minder goed ziet en de bijtneiging zou verminderen. Love it or hate it.

Haar

Carolina Herrera kapselHaartrends grijpen deze herfst een beetje terug op het kostuumdrama. De Carolina Herrera show liet een echt retro kapsel zien, een soort Heidi-rolletjes. Ook de knot is weer in. Twee knotjes mogen ook. Daarnaast zien we de klassieke meisjesachtige paardenstaart weer terugkomen, die bij voorkeur laag gedragen wordt en verder naar wens strak of nonchalant, met op zonder pony.

Huid

Natuurlijke huidEen mooie huid is in. Klinkt wat vreemd als modetrend, alsof je als iemand die last heeft van acne niet in de mode bent. Maar hiermee wordt bedoeld een natuurlijke look, een huid die straalt en glanst. De foundation mag zelfs helemaal achterwege blijven of worden vervangen door een transparante met lichtreflecterende deeltjes. Alleen zeer licht afpoederen. Of gebruik de BB Cream die nu sowieso erg populair is en minder dekkend is dan een foundation.