Als je nu terugkijkt naar foto’s van vroeger, kun je je haast niet geloven hoe erg je op een wortel leek. Of hoeveel mascara je wel niet op had. Maar tegenwoordig maak je waarschijnlijk ook een aantal make-up fouten. Hieronder vind je een aantal make-up fouten, zodat jij dit kan voorkomen.

Fouten & Tips

1. Wenkbrauwen te veel epileren

Ook epileren moet gebeuren maar pas erop dat je hierin niet doorslaat. Dunne wenkbrauwen zijn niet meer in de mode. De volle wenkbrauwen trend is natuurlijk nog steeds helemaal hot en dat blijft voorlopig nog wel even zo. Volg de vorm van je wenkbrauwen en haal alleen de haartjes weg die daar buiten vallen.

2. Wenkbrauwen te erg tekenen

te donkere foundationZoals hierboven aangegeven zijn volle wenkbrauwen een trend. Maar teken ze ook weer niet te heftig en te vol. Het beste kun je een wenkbrauwpotlood kiezen dat een tikje lichter is dan je eigen wenkbrauw kleur en teken alleen de gaten in je wenkbrauwen bij.

3. Een oranje gezicht

Een oranje gezicht is nooit een trend geweest. Als je een truitje past en je trekt hem uit en het truitje is oranje, weet je dat je teveel foundation op hebt. Er zijn talloze bronzers om je aan een mooi gebruind gezicht te helpen, maar gebruik hier niet teveel van.

4. Kleurverschil

Deze fout wordt nog heel vaak gemaakt door vrouwen. Foundation op je gezicht en niet je hals meenemen. Dit geeft een enorm kleurverschil. Dus voortaan ook je hals meenemen.

5. Te veel parfum

Parfum is enorm belangrijk. Lekker ruiken geeft toch wel een boost aan je zelfvertrouwen. Maar spuit met mate, want je wil niet dat mensen duizelig of misselijk worden aan jouw overdosis aan geur als jij voorbij loopt of bij ze in de buurt staat.

make-up fouten6. Te veel poeder

Poeder is er om je make-up netjes op zijn plaats te houden en een enorm glimhoofd tegen te gaan. Maar teveel poeder zorgt ervoor dat je er uitziet als een spookje, dus poeder het geheel met mate af.

7. Te donkere lipliner

Eentje in de categorie ‘kan echt niet meer’. Donkere lipliner en lippenstift in een lichtere kleur. Gebruik je graag lipliner? Kleur dan je hele lippen in, dan blijft je lippenstift ook beter zitten