Vroeger was het een trend om je wenkbrauwen af te scheren of overbodig veel te epileren, maar tegenwoordig zijn wenkbrauwen heel erg belangrijk. Wenkbrauwen geven andere mensen een beeld van hoe jij je voelt. Maar weet jij welke wenkbrauwvorm bij jouw gezicht past? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Om te bepalen welke wenkbrauw het beste bij jou past, kijk je eerst naar de vorm van je gezicht. Bij elke vorm past namelijk een bepaalde wenkbrauw.

Lang en smal gezicht
De lengte van je gezicht is duidelijk langer dan de breedte van je gezicht. Waarschijnlijk heb je ook een groot voorhoofd en een puntige kin. Om je gezicht breder te maken, kun je gaan voor bijna horizontale wenkbrauwen.

Rechthoekig gezicht
Kenmerken voor een rechthoekig gezicht is dat je kaaklijn net zo breed is als je voorhoofd. Heb jij dit? Ga dan voor een wenkbrauw in een vloeiende ronde boog. Door het op deze manier te epileren of tekenen verzacht je jouw uitstraling.

Ovaal gezicht
Is jouw kaak- en haarlijn net iets smaller dan je slapen? Dan heb jij een ovaal gezicht. Net als bij een rechthoekig gezicht staat dan een zacht model wenkbrauw met een lichte boog het mooist. Laat je wenkbrauw net over de buitenste ooghoeken lopen. Hierdoor krijg je namelijk meer breedte aan de bovenkant van je gezicht.

Hartvormig gezicht
Je gezicht is hartvormig als het breedste punt ter hoogte van de zijkanten van je slapen en jukbeenderen zit. Ook heb je een puntige kin. Volle en niet te brede wenkbrauwen staan jou het best. Maak ze niet te breed, want dan lijkt je gezicht wat puntig.

Rond gezicht
Heb jij een ronde kin en haarlijn? Dan heb je een vol en rond gezicht. Wenkbrauwen met scherpe hoeken en hoge ronde bogen zorgen voor een optisch smaller hoofd. Zulke wenkbrauwen zijn dan echt iets voor jou.

Vierkant gezicht
Een vierkant gezicht kun je herkennen aan een voorhoofd die ongeveer net zo breed als de kaaklijn en jukbeenderen. Omdat jouw gezicht al harde gelaatstrekken heeft, staat een zachte wenkbrauw jou het mooist. Ga ook voor een hoge boog, die verzacht je uitstraling nog meer.