Een paar jaar geleden lagen er alleen maar glossy producten in de schappen. Toen was lipgloss helemaal in. Tegenwoordig zijn matte producten erg in. Je ziet veel foto’s voorbij komen van matte nagellak. Vind jij matte make-up ook erg mooi, maar heb je geen matte make-up thuis liggen? Door deze tips maak je je glanzende make-up mat. Ook lees je hier hoe je op twee verschillende manieren je glanzende nagellak kan veranderen in matte nagellak.

Lipstick

Wil jij je glanzende lipstick mat maken? Dan heb je deze vier dingen nodig: lipstick (in de kleur die jij wilt), een tissue, een kwast en een matte poeder. Als eerst moet je je lipstick opdoen. Vervolgens leg je een tissue op je mond en poeder je het af met een matte poeder en je kwast. Haal de tissue eraf en je hebt matte lipstick! Dit trucje werkt helaas niet bij lipgloss, dit is te glossy om mat te maken. Bij een lipstick werkt dit trucje wel goed.

 

Foundation

We love glowing cheeks! Toch geldt dit niet voor je hele gezicht. Het is dus niet fijn als je je foundation hebt aangebracht en er een glanzende gloed over je gezicht zit. Gelukkig werkt ook hierbij matte poeder erg goed. Breng eerst een laagje foundation aan en gebruik daarna een kwast om de matte poeder op je gezicht aan te brengen. Is je blush ook glossy? Dit kan je ook verhelpen door eerst blush over je foundation aan te brengen en vervolgens de matte poeder. En weg is je glanzende gezicht!

 

Nagellak

Wie houdt er nou niet van matte nagellak? Je hebt eigenlijk maar weinig nodig om je nagellak mat te maken. Je kan namelijk overal speciale matte nagellak kopen. Deze matte nagellak lak je over je glanzende nagellak. Er is nog een andere manier om je nagellak mat te maken. Hier heb je alleen stoom voor nodig. Lak je nagels met gewone nagellak en houd ze daarna meteen boven een pan of kopje met kokend water. Dankzij de hete lucht wordt je nagellak mat. Binnen no time heb je een geweldig resultaat.